Достапни линкови

Марш на толеранција низ улиците на Скопје


Испраќање апел за политичка толеранција и за намалување на говорот на омраза на политичката сцена е целта на Маршот на толеранција што ќе се одржи денеска под мотото „Правда, слобода, еднаквост,,. Со него Македонија се приклучува кон одбележувањето на Меѓународниот ден на толеранцијата 16 Ноември, воспоставен од ОН во 1995 година.
XS
SM
MD
LG