Достапни линкови

Министрите за финансии на евро-зоната за ирскиот долг


Министрите за финансии од земјите во кои официјална валута е еврото ќе се сретнат денеска да разговараат за тоа како да ја запрат должничката криза на Ирска и да го спречат нејзиното ширење во другите земји-членки на Европската унија. Ирска инсистира дека и е потребна помош само од банките во земјата, кои во голем дел се во долгови поради економската криза.
XS
SM
MD
LG