Достапни линкови

Кина го има најбрзиот компјутер


Кина го превзеде приматот од Соединетите Држави во поглед на најбрз компјутер. Според најновите податоци за најбрз компјутер, кинескиот, наречен Млечен Пат, има капацитет да направи 2570 трилиони калкулации во секунда. Сепак, иако сега Кина го има најбрзиот компјутер, САД и натаму се лидери во светот во однос на компјутерската технологија.
XS
SM
MD
LG