Достапни линкови

„ АРМ мој вистински дом“ причина за препукување на локалната и централната власт


Не постои правна пречка за спроведување на јавната расправа за деталниот урбанистички план за касарната „Илинден“ во општина Карпош, а со тоа што градоначалникот ја стопира, оневозможува голема инвестиција во таа општина изјави инистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески. Претседателот на самостојниот синдикат на припадниците на АРМ, Ристо Ајтов вели дека од Градоначалникот Стевче Јакимовски слушнале се освен кога ќе ја крене блокадата од проектот „ АРМ мој вистонки дом“. Потпаролот на општина Карпош, Виолета Цветковска изјави дека општината во секое време ги подржува сите проекти на АРМ, но наместо да се бави со политика нека оди до Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор, каде има 480 станови во државна сопственост и е вселена партиската војска на ВМРО-ДПМНЕ.
XS
SM
MD
LG