Достапни линкови

Во Скопје формиран Синдикат на новинарите


Синдикатот на новинари и медиумски работници денеска во Скопје го одржа основачкото собрание.
За Претседател на Синдикатот беше изгласана новинарот Тамара Чаусидис. На денешната седница беше усвоен и Статуот, а присутните членови го изгласаа извршниот и надзорниот одбор.
Целта е подобрување на состојбите и обединување како новинарски индивидуи, а не како медиумски куќи.
XS
SM
MD
LG