Достапни линкови

Еврозоната со забавен пораст во третиот квартал


Економското заздрравување е забавено во третиот квартал на 16 те земји на евро-зоната поради намалениот растеж во Германија и Франција и неочекуваниот пад на Холандија.
Според Евростат, растежот во еврозоната изнесувал 0,4 насто, а во претходниот квартал беше 1 процент. Од друга страна проблем е и што Грција и натаму е во рецесија со пад на економијата од 1, 1 насто.
XS
SM
MD
LG