Достапни линкови

Невработеноста во Бугарија во благо опаѓање 8 месец по ред


Невработеноста во Бугарија кон крајот на октомври изнесуваше 8,92 проценти од работоспособното население што е за о,11 насто помалку од претхопдниот месец, соопшти денеска министерот за труд и социјална политика Тотју Младенов.
Според него 8 месеци по ред нивото на невработеност во Бугарија е во лесно опаѓање.
XS
SM
MD
LG