Достапни линкови

ОБСЕ побара Киргистан да спроведе реформи за слобода на медиумите


Организацијата за безбедност и соработка во Европа побара од новите пратеници во Киргистан да ги спроведат реформите за медиумите. Претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Дуња Мијатовиќ изјави дека се надева оти реформирањето на законодавството за медиумите ќе биде еден од приоритетите за новото Собрание, а декриминализацијата на клеветата е важен чекор кон таа насока.
XS
SM
MD
LG