Достапни линкови

Иванов бара од Фуере објаснување за изоставувањето на „македонски“


Претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов денеска го повикал евро-амбасадорот Ерван Фуере да појасни зошто во извештајот на Европската Комисија не е користен терминот македонски. Како што соопштија од кабинетот на претседателот Иванов, и во досегашна пракса не бил користен терминот македонски во извештаите на Европската Комисија, но бил користен во друг вид комуникација.
XS
SM
MD
LG