Достапни линкови

Црна Гора доби препорака за статус кандидат за членство во ЕУ


Црна Гора може да добие статус кандидат за членство во Евроспката Унија но за почеток на пристапни преговори мора има уште да поработи на прашањето за владеење на правото, борба против корупција и организиран криминал, Ова е став на Европската Комисија по апликацијата на Црна Гора за членство во ЕУ. Европската Комисија оценила дека собарнискиот надзор врз работата на владата е ограничен и во односн на судството и јавната админситарција и натаму е слаба и исполитизирана
XS
SM
MD
LG