Достапни линкови

ЕК оцени дека БиХ оставрила мал и ограничен напредок


Босна и Херцеговина остварила мал и ограничен напредок во некои делови од реформските процеси, е наведено во Извештајот на Европската Комисија.Забележан е и низок консензус на властите околу реформските приоритети како што е приближувањето на устевот и законите кон европските конвенции за човекови прва и воспоставување на единствен економски простор. БиХ го потпиша договорот за Стабилизација и Асоцијација во 2008-мата и се уште нема добиено статус кандидат за членство во Европската Унија.
XS
SM
MD
LG