Достапни линкови

Активист „заработи “ пари од хуманитарна работа


Активистка за правата на Ромите во светот, романката Лавинија Олмазу е осудена во Лондон на две години затворска казна за измама и за изнудување пари од романските Роми кои живеат во Велика Британија.Олмазу, хуманитарен активист, била ангажирана од две лондонски општини а помага во интеграцијата на романските Роми во британското општество, Таа ја злоупотребила работата, подучувјќи ги Ромите како да ги измамат британските власти со фалсификување на документи да извлекуваат пари од социјалниот систем на земјата. За својата помош што им ја нудел аим наплатувбала по 80 фунти , а на британскиот систем му предизвикала штета за држвниот социјален систем од 2,9 милиони фунти.
XS
SM
MD
LG