Достапни линкови

Стратегијата за Дунав вредна 95 милијарди евра


Претседателот на Европската Комисија, Жозе Мануел Баросо денеска изјави дека стратегија за Дунав на Европската Унија ќе биде клуч за надминување на разликите во регионот. Тој на регионалниот самит во Букуреш истакна дека се уште постојат значителни разлики кои треба да се надминат меѓу земјите низ кои минува Дунав. Стратегијата која ЕУ треба официјално да ја усвои во 2011 та година ќе повлече 95 милијарди евра од Брисел кои ќе им бидат ставени на располање на земјите низ кои минува Дунав, до 2013та.
XS
SM
MD
LG