Достапни линкови

ЕК со забелешки за криминалот и корупцијата на Косово


Европската комисија, според Коха Диторе, оценила дека на Косово е направен мал напредок во усвојување закони и оти и натаму остануваат сериозни проблеми како организираниот криминал, корупцијата, недостиг во спроведување на законите.
Во практика не постоела ни слобода на изразување.
Извештајот официјално ќе биде претставен на 9 ноември.
XS
SM
MD
LG