Достапни линкови

Тодоров: Годинава нема да бидат повлечени спорните учебници


Македонскиот министер за образование Никола Тодоров изјави дека нема да се повлекуваат учебници оваа година. Тој додаде дека не се откажал од идејата да се отстранат учебниците во кои се пронајдени сериозни грешки, но тоа може да се случи дури по завршувањето на учебната година.Тодоров очекува наставниците да ги препознаат и избегнат грешките во спорните учебници и да не дозволат грешките да се одразат врз квалитетот на наставата.
XS
SM
MD
LG