Достапни линкови

Средба на началниците на ГШ на Јадранската повелба


,,Алтернатива за регионалната соработка нема.,, Ова го порача македонскиот министер за одбрана Зоран Коњановски на почетокот на триенаесеттиот состанок на земјите од Јадранската повелба, што се одржува во Скопје. Коњановски искажа голема благодарност до САД, кои уште од 2003 година се партнер на А 3 групата, која денеска е зголемена со две нови членки Босна и Херцеговина и Црна Гора. Американскиот амбасадор во Македонија Филип Рикер ја поздрави успешната сотработка и партнерството што постои меѓу САД и Македонија.
XS
SM
MD
LG