Достапни линкови

САД ќе ја прошират амбасадата во Кабул


Соединетите Американски Држави соопштија дека ќе потрошат 511 милиони долари за проширување на амбасадата на земјата во Кабул. Амбасадорот Карл Ејкенбери изјави дека таквиот чекор ќе и помогне на земјата во заложбите за зголемување на безбедноста, како и во остварување на програмите за развој на грѓанското општество и економијата. Проектот ќе биде завршен во 2014 година и преку него ќе се вработат околу 500 Авганистанци во амбасадата.
XS
SM
MD
LG