Достапни линкови

Саркози: Новиот договор нема никому да наштети


Новите одбранбени договори меѓу Британија и Франција нема да влијаат негативно врз другите земји од Европската Унија или НАТО, соопштија лидерите на овие две земји. Францускиот претседател Никола Саркози изјави дека здружувањето на воените ресурси е потребно, односно „нови идеи “ се потребни за справување со проблемите на 21-от век. Според договорот, заедничката воена сила ќе биде поставена така да може да одговори на барањата за учество во активностите на НАТО, Европската Унија или други билатерлни активности.
XS
SM
MD
LG