Достапни линкови

Извозот на германски автомобили порасна за 20%


Сојузот на германската автомобилска индустрија соопшти дека извозот на герамански автомобили е пораснат за една петтина во однос на минатогодишниот. Пресметката на сојузот е дека со ваквиот извоз годинава автомобилската индустрија во земјата ќе произведе за 10 проценти повеќе автомобили , односно 4,45 милиони патнички возила.
Причината за порастот на извозот сојузот ја гледа во стабилизацијата на америкнскиот пазар и поголемата побарувачка од азиските земји.
XS
SM
MD
LG