Достапни линкови

„ Вујко“, „ Мама“ и „ Стрелец“ не се кодоши а за „Ибар“ се истражува


Комисијата за лустрација ги отфрли досијата „ Вујко“ и „Мама“ поради недостаток на оригинални информации а информациите за досието „ СТрелец“ не се земени предвид затоа што лицето не е носител на јавна функција изјави претстедателот на Комисијата, Томе Аџиев. Тој вели декеа во тек е постапка за испитување на веродостојноста на досието „ Ибар“ кое засега не подговара на оригиналното.Досијата се однесуваат на високи функционери на ДУИ.
XS
SM
MD
LG