Достапни линкови

Иванов: Новиот безбедносен систем ќе биде интегриран


Новиот државен безбедносен систем ќе биде функционален и интегриран, искуствата покажуваат дека со досегашниот систем нема добра координација и размена на информации, изјави македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов за работната верзија на законот со кој се предвидува спојување на Дирекцијата за безбднсот и контразузнавање, Агенцијата за разузнавање и Военото разузнавање. Иванов вели дека државниот врв за овој закон ги користи европските искуства и дека се што е во корист на државата тој ќе го подржи.
XS
SM
MD
LG