Достапни линкови

Намалување на цените во Грција?


Најави за драстични намалувања на цените на производите се појавија во продавниците во Грција, два месеци пред Божиќните празници, јавуваат грчките медиуми. Намалувањата достигнуваат и до 80 проценти. Пониските цени се диктирани од фактот дека од почетокот на годината продажбата опаднала за 40 отсто. Од друга страна, антикризните мерки преземени од владата, доведоа до строго штедење и драстично ја намалија куповната моќ на потрошувачите.
XS
SM
MD
LG