Достапни линкови

Фронтекс од утре на границата меѓу Грција и Турција


Европската агенција за контрола на граници Фронтекс од утре ќе започне со распоредување на екипи за итна интервенција долж границата меѓу Грција и Турција, за да помогне во спречување на илегална имиграција. Оклу 90 проценти од илегалните минувања на границите на ЕУ се забележани во Грција. Во првата половина од годинава во Грциај се забележеани 45 илјади илегални влегувања, покажуваат податоците на Фронтекс. На границата меѓу Грција и Турција ќе бидат распоредени 175 припадници на тимот за брза интервенција.
XS
SM
MD
LG