Достапни линкови

Повик за туристички бојкот на Турција


Израелскиот министер за туризам Стас Месезников ги повика денеска Израелците да ја бојкотираат Турција и да не ја посетуваат како туристичка дестинација.Тој вели дека туристичкиот штајк треба да трае се додека не турскиот премиер не престане со напаѓање на Израел, затоа што како што вели во игра е „ националаната чест“.Овој коментар на министерот следува по објавувањето во израелските медиуми ставот на турскиот национален совет за безбедност дека Израел е една од земјите кои и наштетуват на Турција и создават нестабилнот во регионот.
XS
SM
MD
LG