Достапни линкови

Бранко Наумоски нов претседател на Уставниот суд


Судијата Бранко Наумоски е избран за нов претседател на Уставниот суд, на местото на досегашниот Трендафил Ивановски чиј тригодишен мандат истекува на 1 ноември. Наумоски го доби потребното двотретинско мнозинство на тајното гласање на денешната седница на Уставниот суд. Мандатот на претседателот, кој се избира од редовите на судиите на Уставниот суд е три години, без право на реизбор.
XS
SM
MD
LG