Достапни линкови

За рускиот нафтен сектор потребни 200 милијради евра


Рускиот прмиер Владимир Путин изјави дека за модернизација на руската нафтена индустрија во наредната декада се неопходни 200 милијарди евра. Во овие средства, како што наведе Путин, биле пресметани и трошоците за изградба и на нови нафтоводи.
XS
SM
MD
LG