Достапни линкови

Стразбур - Обвинетите од „Змиско око“ неоправдано долго во притвор


Европскиот суд за човекови права едногласно одлучи дека имало неоправдано и продолжено задржување во притвор на обвинетите во акцијата „Змиско око“.
Со тоа е прекршенa Европската конвенција за човекови права.
На 38-те поднесувачи на жалбите, Македонија треба да им исплати две илјади евра за трошоци, пренесува МИА.
Судот од Стразбур не расправаше за обвинението, туку само за жалбата на обвинетите која се однесуваше на изречената мерка притвор.
XS
SM
MD
LG