Достапни линкови

Ширењето на оружјето за масовно уништување поопасно од тероризмот


Шефот на британското разузнавање Џон Соерс изјави дека ширењето на нуклеарното оружје претставува поголема опасност за западот отколку потенцијалните масовни терористички напади.
Тој рече дека Британија не може да биде ’соборена‘ од типичен терористички напад, но оти ширењето на нуклеарното, билошко и хемиско оружје може да има далекусежни последици затоа што може да го измести балансот на силите.
XS
SM
MD
LG