Достапни линкови

Усвоена пензиската реформа во Франција


Францускиот парламент ги изгласа пензиските реформи со кои минималната возраст за пензионирање се зголемува од 60 на 62 години. Долниот дом на францускиот парламент ја изгласа реформата со 336 гласови за, наспроти 233 против.
Предлог-законот предизвика бројни штрајкови и блокади ширум земјата, но пратениците не се откажаа од предложената пензиска реформа.
XS
SM
MD
LG