Достапни линкови

Странска истрага за смрт на новинар во Белорусија


Шведски и норвешки експерти пристигнаа во Минск да ги истражат документите во врска со смртта на независниот белоруски новинар Алек Бијабенин. Претходно владата ја прифати понудата на ОБСЕ случајот да го испитаат странски криминалисти. Бијабенин беше пронајден на 3 септември обесен во својата викендичка. Неговото семејство се сомнева дека се работи за самоубиство.
XS
SM
MD
LG