Достапни линкови

Карзаи одлучно против Агенциите за обезбедување


Авганистанскиот претседател Хамид Карзаи повтори дека е одлучен да ги забрани приватните агенции за обезбедување во земјата. Тој смета дека агенциите за обезбедување создаваат паралелни структури со владата и може да предизвикаат нестабилност во земјата.
Кабул проценува дека во земјата има околу 40.000 луѓе вработени во 52 регистрирани Агенции за обезбедување.
XS
SM
MD
LG