Достапни линкови

Утре ќе биде одбележан денот на Обединетите Нации


Во Светот утре ке биде одбележан денот на Обединетите Нации. Повелбата за ОН стапи во сила на 24 Октомври 1945 а како меѓународен празник се смета од 1978 година. Улогата на Обединетите Нации во светските збиднувања, на социјален, економски и политички план е во постојан пораст.
XS
SM
MD
LG