Достапни линкови

Ромите да не подлегнуваат на манипулации


Ромите да останат во своите средини, бидејќи за да заминат во западноевропските земји го продаваат и она што го имаат, а по нивното враќање ќе се сретнат со уште поголема економска криза, апелира денеска министерот без ресор Неждет Мустафа. Пред почетокот на Национална конференција за за напредокот на Декадата за вклучување на Ромите тој изрази загриженост од, како што ја нарече, социјалната миграција, посочувајќи дека одредени манипуланти шират дезинформации дека со одењето на Запад веднаш ќе добијат азил.
XS
SM
MD
LG