Достапни линкови

Буџетот за наредната година, поголем од ланскиот


Владата на Република Македонија вчера го утврдила Предлог-буџетот за 2011 година кој ќе биде испратен на усвојување во Собранието.
Буџетот, според информации од Владата, бил на приближно ниво од 2010 година, но, зголемен за реалниот раст на економијата.
Проекциите за растот на БДП за наредната година се дека тој ќе изнесува 3,5 проценти, инфлацијата ќе се движи меѓу 2 и 2,5 проценти, а дефицитот 2,5 проценти од БДП
XS
SM
MD
LG