Достапни линкови

Самит за климатски промени во Атина


Во Атина се одржува самит за климатски промени во Средоземјето, на кој Македонија ја претставува министерот за животна средина Неџати Јакупи. Тој ќе учествува на министерските панели во рамките на Медитеранската иницијатива за климатски промени. Декларацијата што ќе биде усвоена во Грција ќе биде политичка основа за ангажирање на земјоделските кругови во реализација на проекти од областа на зеленото инвестирање и заштитата на животната средина.
XS
SM
MD
LG