Достапни линкови

Медведев во Туркменистан


Рускиот претседател Дмитри Медведев доаѓа на разговори на теми од енергетиката во Туркменистан. Медведев е во Туркменистан за да дискутира за соработка во енергетиката со централноазиските држави. Туркменистан е меѓу водечките земји кои имаат најголеми резерви на гас во светот. Најголем дел од тој гас оди во Русија, но Туркменистан се обидува да пронајде и други начини за да стави крај на својата зависност од Русија.
XS
SM
MD
LG