Достапни линкови

Бритранија со ригорозни мерки за штедење


Британскиот министер за финансии Џорџ Озборн денеска во парламентот ќе обелодени намалување на јавните трошоци од околу 80 милијарди фунти. Тоа, како и зголемувањето на даноците, според владата, е неопходно за надминување на британскиот дефицит од 156 милијарди фунти. Со планот ќе бидат затворени и половина милион работни места во јавниот сектор каде што платите веќе се замрзнати на две години.
XS
SM
MD
LG