Достапни линкови

Турците во Германија мора да научат германски


Германскиот претседател Кристијан Вулф изјави дека турците што живеат во Германија мора да научат да зборуваат германски. Во интервју за весникот Хуриет, Вулф, кој денеска ја започнува 5-дневната посета на Турција, истакна дека Берлин не може да ги затвори очите пред фактот дека имиграцијата со себе донесе и многу проблеми, а решение за многу од нив е знаењето на германскиот јазик. Вулф, покрај средбите со турските лидери, ќе биде и првиот германски претседател кој ќе има обраќање во парламентот на Турција.
XS
SM
MD
LG