Достапни линкови

Нагоја - да се заштита загрозените видови во следните 10 години


Во Јапонија денеска започна меѓународната конференција за заштита и превенција од натамошни загуби на растителниот и животинскиот свет, поради загадувањето и уништувањето на нивните живеалишта. На конференцијата во градот Нагоја присуствуваат делегати од 190 земји членки на ОН.
Во 2002 години тие се заложија дека до крајот на годинава ќе постигнат значајно намалување на стапката на смртност на живиот свет.
XS
SM
MD
LG