Достапни линкови

Во Јапонија започнува конференција за заштита на дивиот свет


Во Јапонија денеска започнува меѓународната конференција за заштита и первенција од понатамошни загуби на растителниот и животинскиот свет, поради загадувањето и уништувањето на нивните живеалишта. На конференцијата во градот Нагоја ќе присуствуваат делегати од 190 земји членки на ОН. Во 2002 години тие се заложија дека до крајот на годинава ќе постигнат значајно намалување на стапката на смртност на живиот свет.
XS
SM
MD
LG