Достапни линкови

Можни напади на Ал Каеда во Европа?


Француските власти соопштија дека Саудиска Арабија им испратила предупредување дека постои можност за потенцијални терористички напади врз Европа и посебно врз нивната земјата. Министерот за внатрешни работи Брис Хортефо изјави дека саудиските безбедносни сили имаат информации оти групата на Ал Каеда на Арапскиот полуостров е активна или ќе биде активна и дека целта на нивните напади ќе биде Европа и најверојатно Франција.
XS
SM
MD
LG