Достапни линкови

Младоженец и две невести - настан на денот во Пакистан


Пакистанската јавност е фокусирана на едно 23-годишно момче кое ќе се ожени со две жени во рок од 24 часа. Едната од невестите ја зема поради брак што го договорило неговото семејство, а во другата вели дека се вљубил. Договорените бракови се честа појава во Пакистан. Сепак, во земјата им е дозволено на мажите да имаат до четири жени, па тој се одлучил да ги земе двете.
Неколку пакистански телевизии ќе ги пренесуваат свадбените церемонини во живо.
XS
SM
MD
LG