Достапни линкови

Многу рудници на Балканот, сериозна закана


Многу рудници на Балканот претставуваат сериозна закана слична на онаа со токсичната кал во Унгарија. Ова се наведува во извештајот на Обединетите нации по спроведената контрола на 150 рудници во регионот. ,,Во регионот на југоисточна Европа има многу рудници, повеќето од нив напуштени по конфликтите во бивша Југославија и кои не се соодветни затворени,, се вели во извештајот.
XS
SM
MD
LG