Достапни линкови

Заем од ЕБОР за модернизација на железничката пруга


Македонија со 17,6 милиони евра од Европската банка за обнова и развој ќе ја модернизира железничкта пруга на Коридорот 10. Договорот го потпишаа денеска вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и директорот за транспорт на Европската банка за обнова и развој Сју Барет. Со заемот ќе се финансира подобрување на 53 километри пруга, односно делниците Табановце-Куманово, Ногаевци-Неготино и Миравци – Смоквица.
XS
SM
MD
LG