Достапни линкови

Поплавите во Пакистан направија штета од 10 милијарди долари


Штетите на имотот, посевите и инфраструктурата од поплавите во Пакистан се проценети на 9,5 милијарди долари, покажува новиот извештај. Повикувајќи се на проценките на Азиската банка за развој и Светската банка, пакистанските финансиски власти велат дека вкупните трошоци за опоравување од поплавите може да достигнат до 30 милијарди долари.
Во желбата да извлечат што е можно поголема странска помош, Пакистан претходно ги процени штетите на 43 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG