Достапни линкови

Нови протести на француските синдикати


Француските синдикати ќе организираат протести во сите јавни служби и транспортот поради плановите за зголемување на минималната возраст за заминување во пензија. Се очекува откажување на голем број летови од париските аеродроми. Ден во очи продолжувањето на штрајкот, вчера Горниот дом на францускиот парламент- Сенатот ја усвои една од клучните одредби на реформите на пензискиот систем, според која старосната граница за добивање целосна пензија се поместува од 65 на 67 години.
XS
SM
MD
LG