Достапни линкови

Доделена Нобеловата награда за економија


Нобеловата награда за економија за 2010 година ја добија Американците Питер Дајмонд и Дејл Мортенсен и британскиот економист со кипарско потекло Кристофер Писаридес.
Тие ја добија наградата за објаснувањето како политиката и регулативите влијаат на невработеноста, слободните работни места и платите.
XS
SM
MD
LG