Достапни линкови

Денеска, Нобеловата награда за економија


Денеска во Стокхолм треба да биде објавен добитникот на годинашната Нобелова награда за економија. Таа е последна од низата награди чии добитници беа објавени во минатата недела, меѓу нив за мир, литература и медицина. Наградата за економија не е меѓу првите награди основани од шведскиот индустријалец Алфред Нобел во својат тестамент, туку е востановена во 1968 година од Шведската централна банка во знак на сеќавање на Нобел.
XS
SM
MD
LG