Достапни линкови

Илјадници приговори за изборите во Авганистан


175 кандидати на изборите во Авганистан, од кои 25 сега се пратеници, се обвинети за изборен фалсификат, соопшти Авганистанската комисија за изборни жалби. Комисијата добила 4149 поплаки за изборите. Ако се докаже дека се точни барем половина од обвинувањата, тоа ќе се одрази на конечните резултати од изборите.
Резултатите од изборите не може да бидат верификувани додека Комисијата за жалби не ги испита обвинувањата.
XS
SM
MD
LG