Достапни линкови

Регионални избори во Русија


Во Русија се одржуваат регионални избори. Се очекува, партијата Обединета Русија на премиерот Владимир Путин да освои убедлива победа во седумте региони. Опозицијата критикува дека не им било дозволено да учествуваат на изборите. Главната прозападна партија Јаблоко била регистрирана само за изборите во еден регион.
XS
SM
MD
LG